در دنیای امروز استفاده از چمن مصنوعی بین موزاییک و سنگ بسیار پر کاربرده شده. در این مقاله با استفاده، ویژگی، مزیت و اجرای چمن مصنوعی بین موزاییک و سنگ آشنا می شویم.
امروزه استفاده از چمن مصنوعی بین موزاییک و سنگ بسیار پر کاربرد شده و برای طراحی کف و فضاهای پیاده رو، حیاط، ویلا، روف گاردن و ورودی مکان های مسکونی توسط سنگ و موزاییک طرح های متفاوتی اجرا شده و با استفاده از چمن مصنوعی فضای خالی بین موزاییک و سنگ را پر کرده و زیبایی خاص و چشمگیری ایجاد می کند که چشم هر ببیننده ای را به خود جلب میکند و باعث سرسبزی و زیبایی فضا با کمترین هزینه در تمام طول سال می شود.
به طور قطع بیشترین مورد استفاده از چمن مصنوعی بین سنگی در حیاط می باشد. این حیاط خانه ها و ویلا ها و مجتمع های مسکونی است که کف آن را با موزاییک کفپوش کرده اند. پس بیشترین مورد استفاده از چمن مصنوعی بین موزاییک هم در همین حیاط ها می باشد. محوطه حیاط مجتمع های مسکونی فضای بسیار بزرگی می باشد که اگر به صورت یکنواخت از موزاییک و بتن پوشیده شده باشد شکل جالبی به خود نمی گیرد.
با توجه به افزایش استفاده از چمن مصنوعی در جلوی درب ورودی ساختمان ها، حتما شما هم نمونه هایی از کاربرد چمن مصنوعی بین موزاییک و سنگ را در جلوی ساختمان دیده اید. به راحتی می توان متوجه شد که استفاده از چمن مصنوعی بین موزاییک در جلوی درب ورودی و پارکینگ ساختمان باعث افزایش زیبایی ساختمان شده است.
اصولا پاسیو یک مکانی نور گیر در داخل ساختمان است که برای افزایش سرسبزی و حس نشاط در ساختمان ها، پنت هاوس و ویلاها اجرا می گردد. می توان از چمن مصنوعی بین موزاییک در میان سنگفرش پاسیو استفاده کرد و سبز بودن و زیبایی پاسیو را چند برابر کرد. با اجرای یک ایده خلاقانه در پاسیو می توانید قیمت ملک را افزایش دهید. چمن مصنوعی این خاصیت را دارد که آن را برش بدهید و به هرشکلی که می خواهید از آن در بین سنگ و موزاییک پاسیو استفاده کنید.
همانطور که گفتیم بیشترین استفاده از چمن مصنوعی بین موزاییک در حیاط خانه ها می باشد. بیشترین میزان عبور و مرور هر ساختمان در حیاط آن می باشد و افراد در طول روز و در هر شرایط آب و هوایی بر روی آن قدم می گذارند. حتی محل عبور خودرو ها هم از حیاط می باشد. حال این سوال برای خریداران چمن مصنوعی پیش می آید که: برای جلوگیری از سست شدن الیاف چمن مصنوعی چه کاری بکنیم؟ در هنگام خرید توجه کنید که چمن مصنوعی دارای بکینگ قوی باشد تا در هنگام عبور اتوموبیل یا قدم گذاشتن انسان روی چمن مصنوعی الیاف چمن مصنوعی کنده نشوند.
یکی دیگر از ویژگی های مهم چمن مصنوعی بین موزاییک و سنگ، مقاومت بالای آن در برابر نور خورشید است. آیا چمن مصنوعی مورد استفاده شده بین موزاییک در محیط های باز باید در مقابل تابش نور خورشید مقاوم باشد؟ بله چون چمن مصنوعی های بین سنگ و موزاییک به دلیل استفاده در محیط های روباز بیشتر از سایر چمن مصنوعی ها در معرض تابش نور مستقیم خورشید هستند.
باید در هنگام انتخاب چمن مصنوعی بین سنگ و موزاییک به عمق شیار بین سنگ و موزاییک هم دقت کنید. البته بهتر است عمق شیار چیزی بین 10 تا 15 میلیمتر باشد. حالا با دانستن عمق شیار بین سنگ و موزاییک می توانید بر اساس طرحی که از قبل آماده کرده اید چمن مصنوعی مناسب را انتخاب کنید. همیشه این سوال در ذهن خریداران چمن مصنوعی می باشد: ارتفاع چمن مصنوعی مناسب برای بین سنگ و موزاییک چقدر می باشد؟ عموما برای اینکه چمن مصنوعی از لبه موزاییک بالاتر بیاید از چمن مصنوعی هایی با ارتفاع 25 تا 35 میلیمتر برای بین موزاییک استفاده می کنند.
استفاده از کفپوش زیبا برای فضاهای مختلف دغدغه بسیاری از افراد می باشد با ایجاد شیار و فضای خالی بین موزاییک و سنگ می توان ایده نوآورانه ای را برای زیبایی فضا اجرا کرد که از در این فضا هم میتوان از چمن مصنوعی تزئینی و یا حتی چمن طبیعی استفاده کرد اما استفاده از چمن طبیعی با معایب خاصی همراه است.
استفاده از چمن طبیعی اگرچه باعث زیبایی فضای بین سنگ و موزاییک می شود اما نگهداری و آبیاری مداوم آن با چالش های جدی و صرف هزینه های بالایی رو به رو است اما در مورد استفاده از چمن مصنوعی بین موزاییک و سنگ دیگر موضوع نگهداری و آبیاری مطرح نیست .
از دیگر مزیت استفاده از چمن مصنوعی بین موزاییک و سنگ مقاومت بالای چمن مصنوعی است در صورتی که وزن موزاییک و سنگ برای ریشه چمن و وزن افراد و وسایل نقلیه بر روی سطح چمن باعث ایجاد آسیب های جدی و تخریب بافت زنده گیاه شده و در طولانی مدت منجر به از بین رفتن چمن می گردد.
نوسانات آب و هوایی در استفاده از چمن مصنوعی بین موزاییک و سنگ محدودیتی ایجاد نمی کند در صورتی که آفتاب سوزان، سرما شدید و یخبندان، بارش کم و یا بیش از حد ،نبود آب و کود های شیمیایی منجر به زرد شدن و از بین رفتن چمن طبیعی می شود که باید چمن مرده به صورت کامل حذف شود و دوباره کاشت بذر انجام شود که این شرایط و نگهداری دوباره متحمل هزینه است در صورتی که با استفاده از چمن مصنوعی و با صرف هزینه بسیار کمتری می توان فضای مورد نظر را تا سالهای سال و در هر شرایطی سر سبز، شاداب و با طراوت نگهداشت.
یکی از معایب چمن مصنوعی بین موزاییک و سنگ نسبت به چمن طبیعی عدم توانایی در تولید اکسیژن می باشد. وقتی که در روزهای گرم چمن طبیعی محیط اطراف را خنک می کند، چمن مصنوعی محیط اطراف را گرمتر می کند. البته چمن مصنوعی حس خنکی را القا می کند و همچنین با پیشرفت تکنولوژی در تولید، چمن مصنوعی هایی با قابلیت خنک کردن هوا، روانه بازار شده اند. در کل مزایای چمن مصنوعی به معایب آن چیرگی بیشتری دارد.
در مرحله اول نصب چمن مصنوعی بین موزاییک و سنگ باید بین موزاییک ها فضایی با عرض 4 تا 6 سانتی متر ایجاد کرد. سپس با استفاده از سیمان فضای بین موزاییک ها را هم سطح کرده تا باعث عدم ایجاد پستی و بلندی در سطح چمن مصنوعی بین موزاییک و سنگ شود.
عمق استاندارد شیارهای بین موزاییک حدود 1 سانتی متر می باشد. وقتی عمق این شیار بیشتر از 1 سانتی متر باشد باعث از بین رفتن لایه زیرین چمن شده و از طرفی چمن در شیار فرو می رود و دید خوبی پیدا نمی کند و اگر عمق این شیار کم باشد باعث بیرون زدگی بیش از حد الیاف چمن مصنوعی می شود .
مرحله بعد برش زدن چمن مصنوعی می باشد. اگر برش زدن با دقت انجام شده باشد یا طول و عرض شیار بین موزاییک ها هم اندازه باشد نصب راحت تری خواهد داشت اما در صورتی که عرض چمن مصنوعی بیشتر از عرض شیار باشد باعث می شود چمن مصنوعی بین شیار خم شود و دچار آسیب دیدگی شود.