برج تقطیر

نیل پالا

برج تقطیر

نیل پالا

آزمون لکه برای قیر | آزمایش لکه قیر


آزمون لکه برای قیر | آزمایش لکه قیر

آزمون لکه برای قیر | آزمایش لکه قیر

دو گرم از نمونه قیر مورد آزمایش را توزین نموده، ده سی‌سی حلال مناسب بدان اضافه می کنیم به منظور حل کردن نمونه قیر در حلال ۸ مرتبه سیکل زیر تکرار می شود:

یک دقیقه ظرف حاوی نمونه قیر و حلال را در حمام آب جوش قرار داده و ۵ ثانیه بیرون از حمام به شدت به هم می زنیم.

پس از پنج ثانیه می بایست تمام نمونه قیر بطور کامل در حلال حل شود در غیر این صورت آزمایش را از اول تکرار می کنیم. بعد از اینکه نمونه در حلال حل شد به مدت ۳۰ دقیقه آن را در دمای محیط قرار داده و پس از آن مدت سی دقیقه دیگر در حمام سی درجه سانتیگراد قرار می دهیم. چند قطره از نمونه را روی یک کاغذ صافی می چکانیم و صبر می کنیم تا خشک شود. سپس پشت به نور به لکه نگاه می کنیم اگر لکه خشک شده توزیع یکنواخت داشت می گوییم آزمون لکه منفی است و در صورتیکه لکه بصورت تیره روشن و غیر یکنواخت بود آزمون لکه مثبت است و آزمایش مردود است.


خط تولید قیر....

آزمایش کشش قیر Ductitlity

آزمایش کشش قیر Ductitlity

آزمایش کشش قیر Ductitlity

خاصیت کشش قیر(Ductility) به مقدار طول یک نمونه از قیر (بر حسب سانتی متر) گفته می شود که به شکل استاندارد کشیده و طویل شده تا به نقطه انقطاع برسد. قیری که خاصیت کشش آن مناسب باشد در مقابل تغییرات دما منبسط و منقبض نخواهد شد.

خاصیت کشش به درجه سختی قیر بستگی دارد و قیری که خاصیت کشش آن کم باشد سخت و شکننده خواهد بود. در صورتیکه قیر خاصیت کشش مناسبی داشته باشد و در آسفالت مصرف گردد در فصل سرد زمستان بندرت بر روی آن ترک ایجاد خواهد شد.

آزمایش کشش قیر
هدف آزمایش :
هدف از این آزمایش تعیین خاصیت انگمی (Ductitlity) قیر و مقایسه این خاصیت در انواع مختلف قیر می باشد. با انجام این آزمایش معیاری برای اندازه گیری کشش و چسبندگی قیر بدست می آید. قیرهایی که در راه سازی بکار می روند باید دارای مشخصات فنی معینی باشند تا روسازی ساخته شده در اثر نامناسب بودن قیر مصرفی خراب نشود. قیری که در راه سازی به کار می رود. باید دارای خاصیت چسبندگی زیاد باشد تا دانه های مصالح سنگی را بخوبی اندود کرده و آنها را به یکدیگر بچسباند. برای تعیین نشانه ای از چسبندگی قیرها مقدار قابلیت شکل پذیری آنها انداز


 آزمایش کشش قیر Ductitlity...

قابلیت نفوذ قیر

 قابلیت نفوذ قیر

قابلیت نفوذ قیر

باسلام و خسته نباشید خدمت دوستان و همراهان عزیز نیل پالا امروز میخواهیم درباره قابلیت نفوذپذیری قیر یا همان آزمایش درجه نفوذ قیر برای شما توضیح دهیم.با نیل پالا همرا باشید.

قابلیت نفوذ قیر یا همان آزمایش درجه نفوذ مرسوم‌ترین آزمایش برای اندازه‌گیری قوام قیر است.

قابلیت نفوذ قیر را بر اساس مقدار نفوذ یک سوزن استاندارد در دمای ۲۵ درجه ­سانتی­گراد در داخل قیر تعریف می‌کنند. این سوزن تحت اثر نیرویی معادل ۱۰۰ گرم است. مقدار نفوذ این سوزن استاندارد را بعد از پنج ثانیه اندازه می‌گیرند و آن را به‌عنوان قابلیت نفوذ تعریف می‌کنند. قیرهای نرم‌تر قابلیت نفوذ بیشتر دارند.


قابلیت نفوذ قیر...

بیتومن یا قیر چیست ؟

بیتومن یا قیر چیست ؟

بیتومن یا قیر چیست ؟

واژه قیر کلمه قیر در زبان سانسکریت با لفظ بیتومین ( Bitumen ) گفته و استفاده شده است . این کلمه در زبان لاتین و در زبان عمومی انگلیسی نیز با لفظ ( Bitumen ) شناخته میشود . در لحجه آمریکایی زبان انگلیسی آن را به ( Asphalt ) میشناسند . در زبان فارسی نیز کلمه قیر به معنای قطران ذغال سنگ میباشد .

بیتومن یا قیر چیست ؟

بیتومن ماده‌ی سیاه رنگی که حالت خمیری شکل دارد و کاربرد اصلی آن در عایقکاری رطوبتی و ساخت آسفالت است . قیر دارای انواع گوناگونی است که هر یک از انواع آن کاربرد متفاوت و خاص خود را دارد . به بیان تخصصی تر میتوان گفت قیر ترکیبی هیدروکربنی خمیری شکل و کلوییدی با منشاء طبیعی یا پالایشگاهی است . قیر از لحاظ رفتار فیزیکی ماده ای است که در هر دما رفتاری خاص نشان میدهد در دمای محیط نه رفتار یک ماده الاستیکی دارد و نه یک ماده ویسکوز است رفتار قیر شامل ترکیبی از این دو حالت یعنی رفتار ویسکوالاستیکی می باشد .


 بیتومن یا قیر چیست ؟...

سولفات آمونیوم گرانوله | Granular Ammonium Sulfate


سولفات آمونیوم گرانوله | Granular Ammonium Sulfate

سولفات آمونیوم گرانوله | Granular Ammonium Sulfate

نام علمی : سولفات آمونیوم گرانوله نام تجاری : سولفامون فرمول شیمیایی : NH4)2SO4) خلوص : %۲۱ ازت، ۲۴%گوگرد نام های دیگر: دی آمونیوم سولفایت | سولفات هیدروژن آمونیوم | AS | AMS

سولفات آمونیوم چیست؟

سولفات آمونیوم Ammonium sulfate)  (NH4)2SO4) یک نمک معدنی با کارایی بسیار زیاد در بخش های کشاورزی و صنعتی است. مهمترین کاربرد این ماده تهیه کود شیمیایی است. کود سولفات آمونیوم شامل ۲۱% نیتروژن (ازت) به شکل یون آمونیوم | Ammonium  و ۲۴% سولفور به شکل سولفات | Sulfate است. از جمله کاربردهای این کود در بخش کشاورزی استفاده برای اصلاح و کاهش pH خاک های قلیایی و همچنین تأمین ازت و گوگرد مورد نیاز برای رشد و نمو گیاهان و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی اشاره نمود.


کود شیمیایی...